Lunchgerecht
Het gebeurt je vast ook wel eens. Brood dat overblijft na een borrel met vrienden of familie of de bodem van de kaasfonduepan was sneller in zicht dan verwacht. Maar een dag later kan je het overgebleven brood nog prima gebruiken, bijvoorbeeld in deze panzanella. Door de groenten te roosteren in de oven worden de smaken versterkt. Een goede balans tussen de friszure smaken van de Chermoula Kruidenpasta en de zoutige kappertjes maken dit gerecht net even anders. Kan ook goed samen met een stukje vis of vlees dat nog over is.
Ingrediënten
- ½ Turks brood
- 2 tenen knoflook
- Olijfolie
- 1 courgette
- ½ flespompoen
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- Rode wijnazijn
- Peper en zout
- 1 bosje peterselie
- 2 el kappertjes
En van Fairtade Original:
- 1 pakje Marokkaanse Chermoula kruidenpasta.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd terwijl de oven opwarmt de knoflook in dunne plakjes. Verdeel het brood in grote gelijke stukken en leg deze op een met bakpapier beklede ovenschaal. Besprenkel het brood met olijfolie en roer de plakjes knoflook erdoor. Bestrooi met zout. Bak de croutons ongeveer 10 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
- Snijd in de tussentijd de rest van de groenten in gelijke grove stukken. Leg deze in een ovenschaal en schep hier de Chermoula Kruidenpasta door. Houd een theelepel achter voor de dressing. Rooster de groenten wanneer het brood klaar is 20 minuten in de oven.
- Hak de peterselie. Spoel de kappertjes af en laat ze even uitlekken.
- Maak een dressing van de achtergehouden pasta. Voeg 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode wijnazijn en wat zout en peper toe. Roer dit goed door elkaar.
- Meng alle groenten samen met het brood in een kom. Giet hier de dressing over. Maak de panzanella af met de kappertjes en de gehakte peterselie.