Nagerecht
IJsjes, wie houdt er niet van? Heerlijk om op een warme zomerdag af te koelen met een ijslolly. Wist je dat het heel makkelijk is om zelf ijs te maken? Met dit recept leg je in een kwartier de ijsjes in de vriezer. Dan is het nog wel een kwestie van geduld, want het duurt tenminste acht uur voor de ijsjes volledig bevroren zijn. Maar echt, het is het wachten waard.
Ingrediënten (8 ijsjes)
- Sap van een halve limoen
- 150 gram pure chocolade, gesmolten au bain-marie
- 1 el gehakte pistachenoten
En van Fairtade Original:
- 1 blikje ananasstukjes
- blikje kokosmelk van 750 ml
- 3 el honing
Verder nodig:
- 8 ijsstokjes en ijsvormpjes
Bereidingswijze
- Doe de kokosmelk, de ananasstukjes, het limoensap en de honing in een blender en draai tot een gladde massa. Giet de vloeistof in de ijsvormpjes, steek de stokjes erin en zet de ijslolly’s in de vriezer tot ze goed bevroren zijn. Dit duurt in elk geval 8 uur.
- Doe de gesmolten chocolade in een glas. Dip hier de bevroren ijsjes in en bestrooi direct met de gehakte pistachenootjes.