img 8104Op 29 mei jl. hebben 16 bedrijven het Fairtrade Westland certificaat ontvangen. Zij gebruiken zelf Fairtrade koffie en thee en bieden deze ook aan aan de klanten.

De certicaten zijn uitgedeeld aan:

  • Strandpark Vlugtenburg en Restaurant Hé Pannenkoek op Strandpark Vlugtenburg, Theater in Feite, Koornneef relatiegeschenken en De Kiem te s’ Gravenzande;
  • Het Architectenbureau, Hudson Bar & Kitchen, Heleen Valstar en Biefit Gezondheidswinkel in Naaldwijk;
  • Brasserie de Druiventuin in de Westlande Druif, Zwem- en Recreatiecentrum De Boetzelaer in Monster;
  • Snackers Fastfood de Lier, Flessenwerk en Stichting Hopemade in Maasdijk;
  • Westlands Museum te Honselersdijk;
  • Fairtrasa in Poeldijk.

Steeds meer bedrijven en organisaties gebruiken Fairtrade producten. Hierdoor wordt eerlijke handel bevorderd en krijgen steeds meer producenten een eerlijke prijs voor hun waar.

Fairtrade Westland
De gemeente Westland wil graag een Fairtrade Gemeente worden. Westland streeft naar een wereld waarin iedereen een kans op ontwikkeling krijgt. Dat begint met een eerlijke prijs voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden. Hierdoor zijn zij in staat om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren en te bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf, familie en omgeving. Dit wordt ook wel duurzame armoedebestrijding genoemd. Deze ambitie is ontstaan uit een motie die is opgesteld door Progressief Westland en mede was ingediend door de lokale partijen CDA, GBW en D66. Het college van Burgemeester & Wethouders heeft deze in november 2014 overgenomen en inmiddels is het proces om een Fairtrade Gemeente te worden in volle gang.

Horeca, Maatschappelijke organisaties en Detailhandel
Naast Westlandse supermarkten gaat de stichting ook op zoek naar horeca-bedrijven, maatschappelijke instellingen, bedrijven en detailhandelzaken met Fairtrade producten. Wil jij meedoen en bijdragen als ondernemer aan de Fairtrade Westland campagne? Meld je dan aan!

Kijk op www.westlandfairtrade.nl of opFacebook Fairtrade Westland voor meer informatie en aanmelden om mee te doen!