Westlandse restaurants gaan Fairtrade, biologisch, en lokaal koken
Samen met de lokale horeca in het Westland laten we je graag proeven van producten ver weg en dichtbij. Hoe? Tijdens de Fairtrade Week van 8 t/m 16 mei kookt de horeca de heerlijkste gerechten met (h)eerlijke ingrediënten: Fairtrade, biologisch en lokaal.

Doe mee! Bestel tijdens de Fairtrade Week van 8 tot en met 16 mei bij jouw favoriete restaurant een afhaal- of bezorgmaaltijd of geniet op het terras van een (h)eerlijk gerecht. Deze week maken de koks speciaal voor jou een menu met de heerlijkste gerechten mét ingrediënten die bijdragen aan een duurzamere wereld. Om je te bedanken voor je duurzame keus, krijg je van ons gratis Fairtrade chocolaatjes bij je bestelling!

De volgende horecagelegenheden in het Westland doen mee met deze actie:

Naaldwijk:

’s Gravenzande:


Monster/Poeldijk:

Bekijk de (h)eerlijke gerechten op hun en onze social media.

Kiezen is niet verliezen
Om als consument zo veel mogelijk impact te hebben op je omgeving en de wereld, doe je er goed aan een lokale boer te steunen. Produceert die bio, des te beter. Wanneer lokale landbouw geen optie is, denk dan aan Fairtrade. De meeste Fairtrade gecertificeerde producten, zoals koffie, thee, cacao en bananen, kunnen niet in Nederland of een buurland geproduceerd worden. Lokale alternatieven zijn er dus niet.

Over Fairtrade Gemeente
Onze gemeente draagt de titel ‘Fairtrade Gemeente’. Dat betekent dat de gemeente zelf Fairtrade producten gebruikt, maar ook dat een groot aantal winkels en de horeca Fairtrade producten aanbieden. En dat veel bedrijven en organisaties op de werkvloer Fairtrade producten zoals koffie, thee en suiker gebruiken. Koop je een Fairtrade product dan draag je bij aan een eerlijke en duurzame wereld voor mens, dier en milieu.

Samen voor een eerlijke wereld! Kies eens wat vaker voor eerlijke producten.