Westland Fairtrade
  • Start
  • Nieuws
  • Deelnemers
  • Partners
  • Doe mee
    • Als bedrijf/organisatie
    • Als school
    • Als supermarkt
  • Over Fairtrade
    • Contact
  • Recepten

Surinaamse roti met jackfruit

Surinaamse_roti_met_jackfruit.jpgHoofdgerecht
Misschien wel het bekendste Surinaamse gerecht: roti! Dit recept voor Surinaamse roti bevat de klassieke smaken die je gewend bent bij dit smaakvolle kruidige gerecht, maar door het vervangen van de kip door jackfruit, eet je deze keer een geheel vegetarische variant. Wil je liever vegan eten? Voeg dan kikkererwten toe plaats van ei. En ja, je mag dit gerecht met je handen eten. Eet smakelijk!

Jackfruit is een Aziatische vrucht met een vleesachtige structuur die makkelijk smaken opneemt. Het vruchtvlees is dan ook heel geschikt om te marineren en vervolgens stoven zoals draadjesvlees.

Gegevens
Laatst bijgewerkt: 05 oktober 2020

Lees meer: Surinaamse roti met jackfruit

Rode curry noedelsoep

Rode_curry_noedelsoep.jpgLunchgerecht
Als de dagen weer korter en donkerder worden is toch niets fijner dan een warme kop goedgevulde soep. Deze Thaise variant heeft een diepe kruidige en pittige smaak door de rode pepers van de currypasta. De romige kokosmelk maakt de soep tegelijkertijd zacht. De knapperige groenten en de bite van de kip maken deze voedzame soep een feestje voor je smaakpapillen.

Gegevens
Laatst bijgewerkt: 05 oktober 2020

Lees meer: Rode curry noedelsoep

Pindakaaspudding met avocado en kokosroom

Pindakaaspudding_met_avocado_en_kokosroom.jpgNagerecht

Pindakaaspudding is net even anders dan anders. De hartige smaak van pinda’s, romige substantie van de avocado gecombineerd met de zachte zoete smaak van banaan met een klein beetje honing (of agavesiroop). Deze pindakaaspudding kun je zowel vegetarisch als veganistisch maken.

Gegevens
Laatst bijgewerkt: 05 oktober 2020

Lees meer: Pindakaaspudding met avocado en kokosroom

Panzanella met brood en geroosterde courgette

Panzanella_met_brood_en_geroosterde_courgette.jpgLunchgerecht

Het gebeurt je vast ook wel eens. Brood dat overblijft na een borrel met vrienden of familie of de bodem van de kaasfonduepan was sneller in zicht dan verwacht. Maar een dag later kan je het overgebleven brood nog prima gebruiken, bijvoorbeeld in deze panzanella. Door de groenten te roosteren in de oven worden de smaken versterkt. Een goede balans tussen de friszure smaken van de Chermoula Kruidenpasta en de zoutige kappertjes maken dit gerecht net even anders. Kan ook goed samen met een stukje vis of vlees dat nog over is.

Gegevens
Laatst bijgewerkt: 05 oktober 2020

Lees meer: Panzanella met brood en geroosterde courgette

Ananas ijslolly met chocoladedip en pistache

Ananas_ijslolly.jpg

Nagerecht

IJsjes, wie houdt er niet van? Heerlijk om op een warme zomerdag af te koelen met een ijslolly. Wist je dat het heel makkelijk is om zelf ijs te maken? Met dit recept leg je in een kwartier de ijsjes in de vriezer. Dan is het nog wel een kwestie van geduld, want het duurt tenminste acht uur voor de ijsjes volledig bevroren zijn. Maar echt, het is het wachten waard.

Gegevens
Laatst bijgewerkt: 05 oktober 2020

Lees meer: Ananas ijslolly met chocoladedip en pistache

  1. Japanse ramen met kip

Pagina 1 van 2

  • 1
  • 2
  • Surinaamse roti met jackfruit
  • Rode curry noedelsoep
  • Pindakaaspudding met avocado en kokosroom
  • Panzanella met brood en geroosterde courgette
  • Ananas ijslolly met chocoladedip en pistache
  • Japanse ramen met kip

Contact

Stichting Westland Fairtrade
Janny Nederlof

Social media

Partners

Copyright © 2023 Stichting Westland Fairtrade. Alle rechten voorbehouden.