shutterstockFairtrade Westland doet dit jaar mee aan de landelijke Fairtrade week van 7 mei tot en met 13 mei 2018. Tijdens deze landelijke Fairtrade week wordt het belang van eerlijke handel door veel supermarkten, wereldwinkels, bedrijven, gemeenten en individuen onder de aandacht gebracht. Fairtrade Westland vindt het belangrijk om mee te doen aan deze week en wil diverse doelgroepen informeren over het initiatief Fairtrade Westland. Tijdens deze week zijn er diverse acties. Zo kan je meedoen aan een kleurplatenactie, de Fairtrade Quiz en het Fairtrade Proef weekend!

Fairtrade Proef weekend!
In de wereldwinkels in Westland kun je in het weekend van 11 en 12 mei de verschillende smaken van Tony Chocolonely proeven en worden 3 Fairtrade producten verloot.

De Wereldwinkels zijn te vinden op de volgende adressen:
Wereldwinkel Naaldwijk, Stokdijkkade 3, Naaldwijk (naast Theater De Naald)
Wereldwinkel Wateringen, Herenstraat 98, Wateringen
Wereldwinkel ’s-Gravenzande, Langestraat 113, ’s-Gravenzande

Fairtrade Quiz
Op de website wordt de Westland Fairtrade week quiz voor volwassenen verspreid met vragen als: hoeveel weet u van fairtrade? Bij de quiz maken de winnaars kans op één van de drie Wereldwinkel cadeaubonnen ter waarde van € 20,-.

Fairtrade Kleurplatenactie
Speciaal voor kinderen van 6 – 8 jaar en van 9 - 10 jaar is er een Fairtrade kleurplaat ontwikkeld die beschikbaar is bij de supermarkten in Westland, bij de Wereldwinkels in Westland en bij de balie van het gemeentehuis Westland aan de Verdilaan. Kinderen kunnen meedoen met de kleurplatenactie en maken kans op fairtrade prijzenpakket van de Wereldwinkels. Kleurplaten kunnen ingeleverd worden bij de receptie van het gemeentehuis aan de Verdilaan of in de Wereldwinkels. De 3 beste kleurplaten worden gekozen door een selectiecommissie. De winnaars worden bekend gemaakt in de week van 21 mei.

Over Fairtrade Westland
De gemeente Westland wil een Fairtrade Gemeente worden. Westland streeft naar een wereld waarin iedereen een kans op ontwikkeling krijgt. Dat begint met een eerlijke prijs voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden. Hierdoor zijn zij in staat om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren en te bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf, familie en omgeving. Dit wordt ook wel duurzame armoedebestrijding genoemd. Deze ambitie is ontstaan uit een motie die is opgesteld door Progressief Westland en mede was ingediend door de lokale partijen CDA, GBW en D66. Het college van Burgemeester & Wethouders heeft deze in november 2014 overgenomen. Inmiddels is het proces om een Fairtrade Gemeente te worden in volle gang.

Kijk ook voor informatie op onze Facebookpagina @fairtradewestland