Wat is Fairtrade

AnsjeAnsje Handmade is een webshop waar je duurzame en biologische stoffen kunt kopen en een atelier waar naailes gegeven wordt.
Ansje maakt cursisten en klanten graag een beetje bewuster van wat je koopt, waar iets vandaan komt en door wie het is gemaakt. Dat je erop kunt vertrouwen dat producten geproduceerd zijn met respect voor de aarde maar ook voor mensen. Daarom heeft Ansje veel Gots gecertificeerde producten.
De Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel door de hele keten. Daarnaast vereist de certificering naleving van de sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot stof. Dat gaat om zaken als minimumloon, verbod kinderarbeid en een veilige werkomgeving.
Ansje heeft in haar assortiment GOTS stoffen, garen, kant en tussenvulling en voldoet daarmee aan het Fair Fashion criterium.

foto_weegschaal.jpeglogo_fairtrade_week_2022_alleen.pngHoe Fair ben jij? Naar welke kant slaat de weegschaal uit? Kom erachter door mee te doen met ons sociaal experiment.

Fairtrade Week was van zaterdag 7 tot en met zondag 15 mei 2022
Het thema is: 'What is Fair?'
We vragen hiermee aandacht voor Global Goal 8: Fatsoenlijk werk voor iedereen.
Het doel is meer bewustwording met focus op leefbaar loon / leefbaar inkomen. Dit doen we met een sociaal experiment voor het onderwijs. Er worden een paar eenvoudige vragen gesteld. Maar is het antwoord op deze vragen wel zo eenvoudig? Naar welke kant slaat de weegschaal uit? Online komt er ook nog een filmpje van het sociaal experiment en een kennisquiz 'Hoe Fair ben jij?'

hoefairbenjij.jpg

Logo-SWF.jpgDe Stichting Westland Fairtrade is opgericht op 21 maart 2019, nog heel jong dus. De reden voor oprichting was het streven van de gemeente Westland om het predicaat Fairtradegemeente te krijgen. Een eervolle titel die aangeeft dat je als lokale samenleving serieus bezig bent om kleine boeren in ontwikkelingslanden een beter bestaan te geven. Door de grote inzet van de Werkgroep is dat doel binnen 8 maanden bereikt.
Dat betekent dat in het Westland ca. 90 Horecabedrijven, Supermarkten, Bedrijven en andere winkels Fairtradeproducten verkopen en/of aanbieden aan hun personeel. En dat in de gemeentehuizen Fairtrade koffie en thee wordt geschonken.
Om Fairtradegemeente te kunnen blijven, hebben we uw steun en die van de lokale politiek nodig. Binnenkort zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Wij hebben de politieke partijen in het Westland gevraagd om het onderwerp Fairtrade een prominente plaats te geven op de agenda van onze gemeente. Indien het niet in de verkiezingsprogramma’s staat, weet u zelf wel welke partijen Duurzaamheid en Fairtrade een warm hart toedragen. Aan u als kiezer de vraag: ‘Welke koers wilt u dat de Gemeente Westland op het terrein van eerlijke handel blijft varen na de verkiezingen. Worden het door uw keuze Verkiezingen of Fairkiezingen??’

Nog steeds is de Werkgroep heel actief bezig om de titel voor het Westland te behouden. Om ons mooie werk goed te kunnen blijven doen, zoeken wij een bevlogen voorzitter met goede contacten in het Westland. Iets voor U?

nieuwe_voorzitter.jpgWij zoeken een nieuwe enthousiaste voorzitter die affiniteit heeft met duurzaamheid en Fairtrade. Of iemand die geïnteresseerd is in deze onderwerpen en graag op lokaal niveau stimulerende acties onderneemt en bereid is om als enthousiasmerend boegbeeld te functioneren.
De voorzitter heeft bestuurlijke ervaring, beschikt over prettige omgangsvormen en is een gemakkelijke communicator. De beoogde voorzitter is ook bereid deze eigenschappen in te zetten bij het opbouwen en onderhouden van contacten met het Westlandse bedrijfsleven en de Westlandse politiek. Het reeds beschikken over contacten in deze kringen zou geweldig zijn.
De vrijwilligersfunctie zal rond de 4 tot maximaal 8 uur per week in beslag nemen. De functie kan per onmiddellijk worden vervuld.
Heeft u interesse? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meer informatie staat op de website van Westland Voorelkaar

VMV-logo-2013-goud.jpgVan Meteren Vervoer is een echt familiebedrijf. Alle leden van het gezin zijn vertegenwoordigd in het bedrijf. Carolien maakt de planning, en rijdt op de taxi. Martin als buschauffeur, en taxichauffeur. Nicole verzorgt naast een hoop administratie ook de planning, en Stephan is naast vervoersmanager ook buschauffeur. Grote kans dus dat u een van hen tegenkomt wanneer u een bus of taxi besteld bij Van Meteren Vervoer. Maar dat doen ze natuurlijk niet alleen.

Ze hebben een fantastisch team van chauffeurs verzameld, die weliswaar niet allemaal full time in dienst zijn, maar op basis van oproepdienst altijd beschikbaar zijn. Zo hebben ze een vaste groep chauffeurs waarop ze altijd kunnen vertrouwen en die uitermate geschikt zijn.