Wat is Fairtrade

VMV-logo-2013-goud.jpgVan Meteren Vervoer is een echt familiebedrijf. Alle leden van het gezin zijn vertegenwoordigd in het bedrijf. Carolien maakt de planning, en rijdt op de taxi. Martin als buschauffeur, en taxichauffeur. Nicole verzorgt naast een hoop administratie ook de planning, en Stephan is naast vervoersmanager ook buschauffeur. Grote kans dus dat u een van hen tegenkomt wanneer u een bus of taxi besteld bij Van Meteren Vervoer. Maar dat doen ze natuurlijk niet alleen.

Ze hebben een fantastisch team van chauffeurs verzameld, die weliswaar niet allemaal full time in dienst zijn, maar op basis van oproepdienst altijd beschikbaar zijn. Zo hebben ze een vaste groep chauffeurs waarop ze altijd kunnen vertrouwen en die uitermate geschikt zijn.

FT-Week-1.jpgVan 30 oktober tot en met 7 november 2021 staat Nederland weer in het teken van fairtrade. Het is dan de Fairtrade Week. In Nederland werkt een kwart van alle Nederlandse gemeenten aan het behalen of behouden van de titel Fairtrade Gemeente. Door acties te organiseren op en rond Fairtrade Week laten zij samen zien dat er inmiddels een ruime keuze aan fairtrade producten is. Organisaties en mensen laten door hun aankopen zien dat zij bewust rekening houden met boeren en producten aan het begin van de productieketen.

Jouw aankoop telt
Alleen samen kunnen we werken aan een eerlijke wereld, met gelijke kansen voor iedereen. Is dit dé tijd om onze wereld blijvend te veranderen? Die keuze is aan jou! Wanneer je voor Fairtrade kiest, kies je voor eerlijkere inkomens, empowerment, gendergelijkheid, onderwijs en kies je voor het aanpakken van klimaatverandering. Elk product dat je koopt, is een manier om een stem uit te brengen voor de wereld waarin je wilt leven. Iets goeds doen kan heel simpel zijn. Kies bijvoorbeeld eens voor Fairtrade thee bij het boodschappen doen. Met veel liefde voor jou geplukt. Door te kiezen voor Fairtrade thee, draag jij bij aan een eerlijke wereld.

Winactie samen-thee-moment-pakket

Logo_Unicum-Elzenhagen.pngRestaurant Unicum Elzenhagen heeft speciaal voor de Fairtrade week een mooi voorgerecht gemaakt. Daarin gebruiken ze Fairtrade quinoa, cashewnoten en sinaasappel.
Een lust voor het oog, kom snel proeven!

pokebowl_en_smoothie.jpgMealo is een jong bedrijf gevestigd aan de Dijckerhoek in ’s Gravenzande. Zij verzorgen warme verse afhaal/bezorg maaltijden. De nadruk ligt op een gezonde maaltijd, de producten worden bij lokale bedrijven gekocht en verwerkt in een eerlijke gezonde maaltijd. Speciaal voor de Fairtrade week hebben ze een Pokebowl samengesteld met Fairtrade rijst, kikkererwten en sojasaus. Ook is er een Fairtrade smoothie met o.a Fairtrade bananen.

Broodjeszaak Hop heeft al vanaf het begin Fairtrade koffie en thee. Dat vinden ze heel gewoon! Ook hun chocoladetaart wordt al jaren met Fairtrade chocolade gemaakt.
Voor de Fairtrade week bieden ze een kopje Fairtrade koffie of thee met een heerlijk stuk chocoladetaart aan voor een speciale prijs. Kom dus snel, want anders is de taart op!

Broodjeszaak Hop
Zeestraat 5
2681CK Monster