De gemeente Westland wil een Fairtrade Gemeente worden. Westland streeft naar een wereld waarin iedereen een kans op ontwikkeling krijgt. Dat begint met een eerlijke prijs voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden. Hierdoor zijn zij in staat om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren en te bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf, familie en omgeving. Dit wordt ook wel duurzame armoedebestrijding genoemd.

Als bedrijf of organisatie kun je zorgen voor meer eerlijke handel. Dat kun je doen op 2 manieren. De meest eenvoudige manier is door als bedrijf of organisatie deel te nemen aan de Fairtrade Gemeente campagne van de gemeente Westland. Als je voldoet aan de volgende criteria tel je mee in de aanvraag van de titel voor de gemeente Westland.

De gemeente Westland is een Fairtrade Gemeente. Dat betekent dat de gemeente zich inzet om zoveel mogelijk fairtrade producten te gebruiken - zowel binnen de eigen organisatie als middels het motiveren van anderen. Door krachten te bundelen kunnen we met elkaar zorgen voor eerlijke handel in de keten. U kunt mee doen door om te schakelen naar fairtrade koffie en thee. Een kleine stap met een groot effect. Doet u ook mee?