Wat is Fairtrade

De gemeente Westland is een Fairtrade Gemeente.
Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel. Er is aandacht voor producten met het Fairtrade keurmerk (Max Havelaar) en voor producten die voldoen aan keurmerken van andere instanties, zoals de World Fairtrade Organization, Fairwear en Fair for Life.

De ambitie om Fairtrade Gemeente te worden is ontstaan uit een motie die was opgesteld door Progressief Westland en mede is ondertekend door de lokale partijen CDA, GBW en D’66. Het College van Burgemeester & Wethouders heeft deze motie in november 2014 overgenomen. Het heeft even geduurd, maar in november 2019 mocht de gemeente de titel dan toch in ontvangst nemen.

Als bedrijf of organisatie kun je zorgen voor meer eerlijke handel. Dat kun je doen op 2 manieren. De meest eenvoudige manier is door als bedrijf of organisatie deel te nemen aan de Fairtrade Gemeente campagne van de gemeente Westland. Als je voldoet aan de volgende criteria tel je mee voor de campagne van de gemeente Westland.

De gemeente Westland is een Fairtrade Gemeente. Dat betekent dat de gemeente zich inzet om zoveel mogelijk fairtrade producten te gebruiken - zowel binnen de eigen organisatie als middels het motiveren van anderen. Door krachten te bundelen kunnen we met elkaar zorgen voor eerlijke handel in de keten. U kunt mee doen door om te schakelen naar fairtrade koffie en thee. Een kleine stap met een groot effect. Doet u ook mee?